Sider

tirsdag den 14. februar 2012

Meget lækker dessert – Islagkage

Til min fest fornylig fik vi denne dessert. Det var guf til den søde tand.
Et glas portvin til, og det er perfekt    ♫ ♫ ♫

dessert

Islagkage med baileys-marcipan, brændte mandler
og jordbærcoulis

Ca 14 pers.

Ingredienser:

  • 8 pasteuriserede æggeblommer
  • 16 spsk. sukker
  • 4 tsk. vanillesukker
  • 1 l piskefløde
    Fyld:
  • En pakke rå marcipan (200-250 g)
  • 1½-2 dl baileys
  • 150 g mørk chokolade
  • Brændte mandler:
  • ca 100 g mandler med skræl
  • ca 100 g sukker
    Pynt:
  • Revet mørk chokolade
  • Chokoladekringler
    Tilbehør: Jordbærcoulis
  • 300 g frosne jordbær
  • 100 g flormelis

Fremgangsmåde:
Pisk æggeblommer, sukker og vanillesukker tykt og skummende.
Pisk fløden stiv og vend den forsigtigt i æggemassen.
Kom halvdelen af massen i en stor springform og sæt den i fryseren i ca. 2 timer, til isen er frosset.
Rør marcipanen blød med baileys (brug en gaffel).
Brændte mandler:
Kom de hele mandler med skræl på en pande sammen med sukkeret. Rør rundt mens sukkeret smelter og sætter sig fast på mandlerne. Læg et stykke bagepapir oven på et spækbræt eller en bageplade og hæld massen ovenpå til afkøling.
Når de brændte mandler er kølet af, hakkes de i grove stykker med en stor kniv.
Chokoladen hakkes på samme måde (lad et lille stykke være tilbage til at rive over islagkagen som pynt)
Fordel marcipanen over den frosne is og drys med hakkede mandler og chokolade.
Kom resten af isblandingen hen over, og glat den pænt ud med en kniv eller dejskraber. Riv lidt chokolade på et groft rivejern hen over kagen.
Sæt formen tilbage i fryseren mindst 2 timer.
Tag isen ud af formen ca 10 minutter før servering.
Hvis du kan, så skil den fra formens bund.
Sæt den på et kagefad og pynt med chokoladekringler og evt. lidt mere reven chokolade på toppen.
Jordbærcoulis:
Tø jordbærrene lidt op, de skal dog stadig være lidt faste. (det kan gøres i microovn på 1-2 minutter).
Kom jordbær og flormelis i en blender, og kør, indtil jordbærrene er findelt.
Server jordbærcoulis i sovseskål sammen med islagkagen.
Tip: En halv portion passer til en lille standard-springform.

hjerter

1 kommentar:

Anonym sagde ...

Den ser lækker ud
hilsen Ilse

Send en kommentar